Oktatóink

Oktatóink

ZSOLNAY ZSUZSANNA

380439_2317867948396_506918041_n

Egészen fiatal korom óta érdekelnek az emberek és a divat világa. Folyamatosan figyeltem a plakátokon, újságokban a szép ruhákat, hajakat, fotókat, modelleket, sminkeket. Iskolás koromban kezdtem magam sminkelni, amit mások mindig megdicsértek és néhány barátnőm, illetve családtag olykor – olykor meg is kért, hogy nekik is készítsek valami szép sminket. Ez 14 éves koromban kezdődött és a láz az óta is tart…

1996-ban, eleinte hobbiként kezeltem, de később a főiskola alatt megtalált egy fotós, aki engem akart lefotózni és el is vitt néhány fotózásra. Ekkor nagyon megtetszett ez a szakma, és gyakran nézegettem az Interneten a sminkesek, modellek, fotósok munkáit. Egyre inkább megfogalmazódott bennem, hogy nagyon tetszik ez a világ. Ezzel egy időben foglalkoztatott a pszichológia, a személyiségfejlődés, a vezetői szemlélet. Ehhez eszközként az alternatív gyógyászat, életmód tanácsadás és szépségipar területén kezdtem el dolgozni. Itt találkoztam először olyan készítményekkel, amelyek nem hogy károsak lennének az emberi bőrre, szervezetre (mint az egyéb termékek 99%-a), még ápol is és egészséges, valamint kiváló minőségű. Eldöntöttem, hivatalosan is sminkes leszek, ezekkel a készítményekkel szívesen szépítek bárkit. Mindig is szerettem segíteni az embereknek. Így két diplomás mérnökként az egészség, szépség és a sminkelés lett a szerelem az életemben. Saját üzletet nyitottam és indítottam, több területen munkatársakat fejlesztettem és sikeressé tettem a vállalkozásomat.

Tudásomat minden területen a legkiválóbb szakemberektől tanultam és szereztem szakmai tapasztalatokat, amit szeretek folyamatosan bővíteni. Szeretem az újdonságokat, a kihívásokat és mindig figyelem a példaképek munkáit, amitől én is fejlődhetek. Számomra a munkám – és köztük a sminkelés is egy csapatmunka kiteljesedése, egy olyan alkotás, amitől nem csak a vendég, de mi (a stáb) is többek leszünk. Egy közös munka alkalmával mindannyian egyszerre tudjuk átélni a sikert és a boldogságot a végeredmény kapcsán, mindezt jó hangulatban és felszabadult közegben. Úgy érzem megtaláltam azt a hivatást, ami által adni tudok másoknak, legyen szó cégvezetésről, sminkelésről, egészségről, műszempilla építésről vagy arc- testkezelésről…

HERING ZSUZSANNA

10001291_731753726856059_1708902106_n
2003-ban végeztem életem első sminktanfolyamát, ahol bepillanthattam a csodálatos szépség világába. Az első pillanatban rabul ejtett ez a varázs, ami számomra egy olyan művészet, ami semmihez sem fogható. Mindig figyeltem az újdonságokat, trendeket, gyönyörű sminkeket és színeket… A szerencsés véletleneknek köszönhetem, hogy profi szakemberek mellé kerültem, így lépésről-lépésre egyre többet tanultam és fejlődtem.

Többféle típusú sminkes tanfolyamot végeztem, elsajátítottam különböző technikákat, kialakítottam saját sminkelési stílusomat. Az elmúlt 10 évben rengeteg tapasztalatot szereztem ezen a területem, betekintettem a fotózás és modellek világába. Igazi csapatmunka egy fotózás, kemény és fárasztó a modelleknek és a stábtagoknak is egyaránt, de a végeredmény látványa igazán felemelő, semmihez sem fogható érzés nyújt számomra.

Nagyon szívesen megosztom a megszerzett tapasztalataimat, tudásomat, örömmel tölt el, ha másokat segíthetek, rávezethetek egy olyan útra, ahol ha kellő türelemmel és kitartással haladnak végig, akkor igazi sikereket érhetnek el. Úgy gondolom a sminkelés egy gyönyörű, kreatív és nagyon izgalmas szakma, hisz nincs két egyforma arc, így minden munka teljesen egyedi és különleges.